Stoute schoenen en mijn beste zorgidee

Soms moet je ze gewoon aantrekken, die spreekwoordelijke stoute schoenen en dan stuur je dus één van je hotealthcare-ideeen in om mee te dingen naar een prijs van 10.000 euro voor het beste zorgidee. Een prijsvraag die georganiseerd wordt door de zorgverzekeraar ONVZ en die gefaciliteerd wordt door Elba Media.

Mijn schoenen zijn overigens vermoedelijk niet alleen stout maar ook nieuw voor de organisatie die achter deze prijsvraag zit. Want daar bleek men nog niet bekend te zijn met het fenomeen slideshare en evenmin met de ‘nieuwe’ vorm van copyright de Creative Commons Licentie, waarvan ik zelf ook gebruik maak voor mijn werk.

En toen ik vroeg of ik ergens kon zien welke ideeen al ingediend waren, luidde het antwoord ‘nee, dat kan niet want dan kunnen mensen aan de haal gaan met de ideeen van een ander’. Met andere woorden delen en samenwerken lijkt vooralsnog niet van toepassing op de procedure rondom deze prijsvraag.

Niet dat dat mij ervan weerhouden heeft om die stoute schoenen toch aan te trekken en een uitwerking van één idee uit mijn hotealthcare-concept in te sturen en wel het inzetten van Twitter of een vergelijkbare applicatie als ‘connector‘ in de zorg.

Vinden en verbinden

Waarbij het mij overigens niet om de tool Twitter gaat maar omdat wat mensen in de zorg (zowel de zorgontvangers als de zorgverleners) er mee kunnen doen: Elkaar vinden en zich met elkaar verbinden. En, dus luidt de titel van mijn beste zorgidee, zoals je hieronder kunt zien, dan ook ‘vinden en verbinden’.

Er zijn overigens bijna 500 inzendingen binnengekomen en zelfs al weet ik dan niet wat er allemaal is ingezonden, het zegt natuurlijk wel wat: Het betekent dat het onderwerp ‘innovatie in zorg’ leeft waardoor er ongetwijfeld ook genoeg ideeen zijn om uit te voeren.


Van praten naar doen

Tegelijkertijd zegt het misschien ook iets anders, namelijk dat we er met zijn allen teveel over praten en te weinig komen tot daadwerkelijk doen. Daarom hoop ik ook stiekem dat ik ga winnen. Want dan zou ik om te beginnen mijn eigen hotealthcare-idee(en) makkelijker ten uitvoer kunnen brengen omdat ikzelf een deel van de kosten zou kunnen dragen. Of ik zou een startkapitaal hebben om de Nexthealth-voorjaarsconferentie te organiseren. En zo zijn er nog veel meer dingen die ik zou willen doen.

Maar ook als ik niet win ga ik door met doen. Uiteraard samen met anderen want vinden en verbinden kan niemand in zijn eentje. Dus als je met me mee wil doen, dan hoor ik het graag.

Zodra de uitslag van de wedstrijd bekend is (vermoedelijk medio november) kom ik daar uiteraard hier op terug

Recente artikelen