Medical Informatics – Eerste lichting universitaire studenten behaalt masterdiploma

0
215

 

Op vrijdag 24 oktober hebben de eerste vijf studenten hun masterdiploma behaald aan de universitaire 2-jarige Engelstalige masteropleiding Medical Informatics. Tijdens een feestelijke gelegenheid in het Academisch Medisch Centrum kregen de studenten hun diploma uitgereikt.

 

Een toenemende invloed van de informatietechnologie binnen de zorg laat een groeiende behoefte zien aan hoog opgeleide informatici met gevoel voor en inzicht in de gezondheidszorg en bijbehorende complexe processen. De behoefte aan zorgprofessionals met een informatiekundige achtergrond laat zich met name zien bij zorginstellingen, ICT-dienstverleners, ziektekostenverzekeraars, adviesbureaus en overheden. Zonder uitzondering zijn de studenten bij afstuderen dan ook verzekerd van een goede baan in de marktsector of in de wetenschap.

De opleiding Medical Informatics maakt onderdeel uit van het masteraanbod van de Universiteit van Amsterdam en wordt verzorgd door hoogleraren en universitaire docenten verbonden aan het AMC-UvA. Medical Informatics is de masterfase van de studie Medische Informatiekunde, deze studie is uniek in zijn soort in Nederland