Sint Franciscus Gasthuis heeft beste ziekenhuissite van Nederland

0
245

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft de beste website van alle Nederlandse ziekenhuizen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Webmonitor 2008’ van InterCity Consultancy, adviesbureau voor communicatie en internet. Tegelijkertijd lanceert het ziekenhuis vandaag, woensdag 5 november 2008, zijn vernieuwde website www.sfg.nl.

Het Sint Franciscus Gasthuis is erg trots op de eerste plaats. Vorig jaar eindigde het ziekenhuis al op een gedeelde derde plaats na onderzoek van InterCity Consultancy. De duidelijke doelgroepindeling, aparte kinderwebsite www.sfg4kids.nl, babycam en online aanmeldformulieren voor voorlichtingsbijeenkomsten, zijn onderdelen waarop de website hoog scoort.

Lancering vernieuwde website

Vandaag lanceert het Sint Franciscus Gasthuis zijn vernieuwde website, tegelijkertijd met de bekendmaking van deze onderzoeksuitslag. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de website nog gebruiksvriendelijker en overzichtelijker te maken. Tevens heeft de startpagina een opfrisbeurt gekregen. Bij alle verbeteringen die het ziekenhuis op zijn website doorvoert, wordt gedacht vanuit de patient. De verbeteringen zijn onder andere tot stand gekomen door medewerking van de Clientenraad, die de gemeenschappelijke belangen van de patienten behartigt.

 

Onderzoek InterCity

InterCity Consultancy, adviesbureau voor communicatie en internet, heeft in oktober 2007 een webmonitor ontwikkeld waarin alle algemene en academische ziekenhuizen in Nederland worden beoordeeld op hun internetontwikkelingen en met name de digitale dienstverlening. Ook dit jaar zijn de websites van alle Nederlandse ziekenhuizen onder de loep genomen en op gebruiksvriendelijkheid, interactie en transparantie (overig) beoordeeld aan de hand van een online vragenlijst.

Kijk voor meer informatie op www.zorgwebmonitor.nl/monitor2008/ of www.sfg.nl.