Vivago is een horloge die senioren helpt op een veilige manier zelfstandig thuis te laten blijven

0
668

IST Vivago is een Fins bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de gezondheidzorg-technologie. IST Vivago ontwikkelt automatische beveiligingssystemen voor individuen. Zo heeft IST Vivago het eerste 24-uurs draadloos beveiligingssysteem ontwikkeld, het Vivago horloge. Het unieke aan dit product is dat hij reageert op lichaamstemperatuur (ten opzichte van de omgevingstemperatuur), bioritme en beweging. Elke drager heeft unieke meetpunten en wanneer daarvan wordt afgeweken genereert het horloge informatie of een alarm. Daarnaast heeft het horloge ook een knop waarmee de drager zelf alarm kan slaan en is toegangscontrole en dwaaldetectie binnen hetzelfde systeem mogelijk.

IST Vivago heeft meerdere onderscheidingen gekregen voor haar vernieuwende producten waarvan de laatste de Frost and Sullivan Product Innovation Award in 2006 was.

Avics gaat met IST Vivago een samenwerking aan. De bedoeling is dat Avics en IST Vivago gaan werken aan een integratie van hun beide (software)producten zodat individuele clientprofielen nog beter toegepast kunnen worden.


Het horloge is in verbinding met de alarmcentrale van het Wit-Gele Kruis (Oost-Vlaanderen) via een basisstation en vormt een uitbreiding op het gebied van personenalarmering. Het vivago horloge houd de huidtemperatuur en bewegingen bij en detecteerd ook wanneer de drager is flauwgevallen. Er is ook een knop waarmee de drager van een Vivago horoge zelf alarm kan slaan.

In Oost-Vlaanderen wordt Vivago tot eind januari 2009 getest.