Intel Health Guide volgend jaar in Nederland

Array

Systeem voor persoonlijke gezondheidszorg wordt momenteel getest in Academisch Medisch Centrum Amsterdam

De Intel Health Guide, een nieuw hulpmiddel voor medisch personeel dat chronisch zieken en patienten met ouderdomsgerelateerde aandoeningen behandelt, komt volgend jaar naar Nederland. Er is momenteel al een pilotproject gaande bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De Intel Health Guide is het eerste in een nieuwe categorie van persoonlijke systemen voor gezondheidszorg, die verder gaan dan de eenvoudige patientenbewakingssystemen op afstand van vandaag.


De Intel Health Guide bestaat uit een apparaat dat bij patienten thuis wordt geïnstalleerd; de Intel Health Guide PHS6000 en een online toepassing; de Intel Health Care Management Suite. Hiermee kan medisch personeel patienten thuis monitoren en zorg op afstand verlenen. Nadat de Intel Health Guide in de zomer van dit jaar werd goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), heeft het apparaat nu ook het Europese CE-keurmerk ontvangen en mag daarmee als medische apparatuur worden ingezet in Europa. In het Verenigd Koninkrijk wordt de Intel Health Guide deze week al in gebruik genomen.


Betere medische zorg thuis

Met de Intel Health Guide kan de medische zorg voor chronisch zieken verbeterd worden, doordat artsen en verplegend personeel voortdurend beschikken over actuele en nauwkeurige medische gegevens, ook wanneer de patient thuis verblijft. Het apparaat herinnert patienten eraan om tijdig medicijnen in te nemen, biedt multimediale voorlichting en maakt communicatie mogelijk tussen patient en medisch personeel in de vorm van videoconferencing en waarschuwingsmeldingen.


“De Intel Health Guide is een belangrijke stap op weg naar persoonlijkere en effectievere zorg bij chronische aandoeningen, bij verblijf thuis”, zegt Louis Burns, vice president en general manager van de Intel Digital Health Group. “Intel heeft jaren onderzoek gedaan naar de behoeften van zorgverleners en patienten. Nu komen we met een serie producten die helpen om de zorg uit te breiden van het ziekenhuis naar het eigen huis. Onze producten zullen helpen bij het aangaan van de uitdagingen op het gebied van de vergrijzing en de toename in het aantal gevallen van chronische aandoeningen.”


Pilotproject in Amsterdam

Intel werkt samen met medische instellingen in Europa om de voordelen van de Health Guide aan te tonen bij de behandeling van een reeks chronische aandoeningen. In Nederland loopt inmiddels een pilotproject bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, in samenwerking met het Instituut voor Preventie en Telemedicine (IPT) en Intel. Bij dit project zijn cardiologen en patienten betrokken van de hartfalen polikliniek van het AMC, onder leiding van professor Bas de Mol, hoofd Cardio-thoracale Chirurgie aan AMC. Bij deze pilot wil men onderzoeken hoe de Intel Health Guide geïntegreerd kan worden met de verschillende modellen voor thuiszorg en op welke manier de zorg voor patienten met chronische obstructieve longziekten (COPD) en hartfalen verbeterd kan worden.


De Intel Health Guide is bedoeld voor gebruik door geschoold medisch personeel en is niet verkrijgbaar voor consumenten. Intel is van plan om de technologische kernonderdelen uit deze oplossing te gebruiken voor nieuwe producten die zich richten op nieuwe toepassingsgebieden, bijvoorbeeld zelfstandig wonen en de algemene gezondheidszorg. Ook zal er ondersteuning komen voor nieuwe apparaten, zoals mobiele telefoons en andere handpalmapparaten.


Meer informatie over de Intel Health Guide is te vinden op www.intel.com/healthcare/telehealth. Meer informatie over Intels oplossingen voor de gezondheidszorg is te vinden op www.intel.com/healthcare.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen