Atos Origin gaat EPD van 1,7 miljoen Gmünder verzekerden beheren

0
178

Atos Origin heeft via dochter Atos Worldline bij de Duitse ziektekostenverzekeraar Gmünder ErsatzKasse (GEK) een contract in de wacht gesleept voor het implementeren en beheren van een elektronisch patienten dossier (‘electronic health card’ of eHC) voor 1,7 miljoen verzekerden. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. Vanaf begin volgend jaar wil GEK dagelijks 30.000 kaarten uitgeven, waarmee verzekerden hun zorgverleners toegang kunnen verlenen tot online patientendossiers. Atos Worldline moet systemen implementeren voor de aanmaak van de kaarten en het technisch beheer van de appliactie en bestanden verzorgen. Atos maakt daartoe gebruik van een reeds ontwikkeld ‘card application management’-systeem ‘eGK KAMS’.

Beveiliging van de patientgegevens wordt geregeld via een zogeheten Public Key Infrastructure, waarin Gematik (Gesellschaft für Telematikanwendungen der Gesundheitskarte mbH) als ‘vertrouwde derde partij’ (TTP) optreedt. GEK is naar aantal verzekerden gerekend de vijfde ziektekostenverzekeraar in Duitsland.