Schering-Plough kondigt aan Europese registratie te hebben aangevraagd voor een nieuw vruchtbaarheidsgeneesmiddel corifollitropine alfa.

0
234

Corifollitropine alfa, een langwerkend vruchtbaarheidshormoon, vergroot de keuzemogelijkheden voor patienten en onderstreept Schering-Plough’s leiderschap in vruchtbaarheidsbehandelingen. Corifollitropine alfa is door Organon ontwikkeld. In november 2007 werd Organon overgenomen door Schering-Plough.


Schering-Plough heeft vandaag bekendgemaakt dat de aanvraag voor goedkeuring van corifollitropine alfa geaccepteerd is door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMEA). (Dat betekent dat de Europese gezondheidsautoriteit EMEA het nieuwe geneesmiddel nu zal gaan evalueren) Deze aanvraag volgt de Centrale Procedure (waarin een goedkeuring voor een geneesmiddel voor de gehele Europese Unie wordt aangevraagd. Een geneesmiddel krijgt dan één handelsvergunning die geldig is in alle lidstaten van de Europese Unie. Deze handelsvergunning wordt afgegeven door de Europese Commissie. Wanneer EMEA met een beslissing komt is niet bekend.)

Corifollitropine alfa is een nieuwe biologische stof die wordt ontwikkeld voor gecontroleerde eierstokstimulatie om de ontwikkeling van meerdere follikels op gang te brengen bij patienten die deelnemen aan een programma voor geassisteerde voortplanting (ART: assisted reproduction technology).

Corifollitropine alfa is ontwikkeld als een langwerkend vruchtbaarheidshormoon, een zogenaamd ‘Sustained Follicle Stimulant’ (SFS) dat hetzelfde farmacodynamische profiel (betreffende de werking van een geneesmiddel) heeft als een (recombinant) follikel stimulerend hormoon (FSH) maar een beduidend langere werkingsduur heeft. Door deze langere werkingsduur hoeft slechts één injectie met corifollitropine alfa te worden toegediend per behandelcyclus voor gecontroleerde eierstolsimulatie in plaats van de 7 dagelijkse injecties met bestaande (recombinant) FSH.

Indien corifollitropin alfa goedgekeurd wordt, wordt dit toegevoegd aan Schering-Plough’s portfolio voor fertiliteit, waar PUREGON ook deel van uitmaakt.