Nieuwe applicatie in Google Health: aanmaken van specifieke profielen voor zorgverleners

0
167

Google heeft haar Google Health service uitgebreid, nu is er ook de mogelijkheid om naast medische gegevens ook  andere persoonlijke informatie over gezondheid met artsen, familieleden en andere vertrouwde contacten te delen.

Google Health is ontwikkeld om patienten gezondheid profielen aan te laten maken, te zoeken naar artsen en online gezondheidszorg informatie, automatisch  updaten van een persoonlijk medische dossiers. Het werd voor het eerst geïntroduceerd  in februari 2008 op een Healthcare Information and Management Systems Society Conference.

Gebruikers van Google Health kunnen een e-mailadres van een arts, familielid of gezondheidszorg aanbieder autoriseren, deze krijgt vervolgens een link naar het profiel van de gebruiker in Google Health. Zo houdt de eigenaar van het medisch dossier de regie over haar dossier. De koppeling verloopt na 30 dagen, en het profiel is alleen-lezen voor genodigden, op hetzelfde tijdstip, de toepassing genereert log van de activiteiten in het dossier en rapport deze zodat de gebruiker kan zien wie hun profiel heeft bekeken.

Volgens Google kan een patient zo de informatie toegankelijk  voor een selecte groep van mensen, dus ook voor familie, de informatie kan vanaf vrijwel elke locatie met een internet verbinding worden bekeken en dat kan aanzienlijke voordelen bieden.

“Just a few years ago, my father suffered a minor heart attack and was sent to the ER. I arrived on the scene in a panic, and was asked what medications he was taking. To my surprise, I had no clue,” Sameer Samat, director of product management for Google, wrote on the company’s official blog. “If my father had a Google Health account, and had shared his profile with me, I would have been up-to-date on his current medications.”

Bovendien heeft Google een print functie ingbouwd die op “Portefeuille-formaat een print out kan maken, zodat allergie en medicatie informatie kan worden meegenomen door de gebruiker.