Medische verklaring meisjesbesnijdenis onderdeel van asielbeoordeling

0
152

vwsDe staatssecretaris van Justitie, Nebahat Albayrak, gaat verkennen of gezinnen met dochters uit risicolanden in een medische verklaring kunnen laten vastleggen dat hun dochter(s) niet reeds genitaal verminkt is (zijn). Het gaat om gezinnen die asiel aanvragen op basis van vrees voor genitale verminking in het land van herkomst.

Dit staat in antwoorden van staatssecretaris Bussemaker op kamervragen van De Krom (VVD) over genitale verminking (26 februari 2009). Indien zij deze verklaring niet overleggen dan is dit van invloed op hun asielstatus of asielaanvraag.

Na vijf jaar, als de asielvergunning voor bepaalde tijd afloopt en er een asielvergunning voor onbepaalde tijd wordt aangevraagd, kan nogmaals om zo’n medische verklaring worden gevraagd. Als de verklaring uitblijft, zal geen vergunning worden verleend. Hiermee wordt misbruik van asiel tegengegaan, en wordt voorkomen dat meisjes na het verkrijgen van de asielvergunning alsnog genitaal worden verminkt. Dreiging van genitale verminking in het land van herkomst kan momenteel reden zijn voor verlening van een asielstatus.

Vorig artikele-Communities voor betere zorg
Volgend artikelWelzijnsrobot Paro succes in Westfriesgasthuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.