Bijna helft meisjes komt niet voor HPV vaccinatie

0
146

hpv1In de tweede week van de vaccinatie- campagne tegen baarmoederhalskanker zijn nog minder meisjes de HPV prik gaan halen dan in de eerste week. Dat meldt het RIVM dat de campagne organiseert. De eerste week kwam 60 procent van de opgeroepen meisjes opdagen, de tweede week maar 47 procent. Het RIVM had op een opkomst van 70 procent gerekend. In Amsterdam kwam zelfs maar 35 procent.  Op 2 maart begon de landelijke campagne van RIVM. Voor de zogenoemde inhaalcampagne zijn ruim 380.000 meisjes tussen de 13 en 16 jaar uitgenodigd om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Vanaf september kunnen alle meisjes vanaf twaalf jaar prikken tegen baarmoederhalskanker krijgen. Hieronder vind u een bijdrage van CNN over Gardasil. In Nederland wordt overigens gevaccineerd met Cevarix