Zwangere vrouwen onwetend

0
233

zwangeren2Zwangere vrouwen brengen door hun onwetendheid de gezondheid van hun kindje in gevaar. Ze denken goed op de hoogte te zijn van risico’s omtrent hun zwangerschap, maar uit onderzoek van Care for Women blijkt dat onwetendheid juist zorgt voor complicaties. Catherine van Heest, verpleegkundige en directeur van Care for Women, vertelt over het onderzoek bij Goedemorgen Nederland.

Care for Women is een organisatie voor vrouwen, door vrouwen, waar vrouwen terecht kunnen met vrouwenvragen en problemen waar in de gezondheidszorg te weinig ruimte voor is. Van jonge meisjes met menstruatieklachten, vrouwen die zwanger willen worden of zijn tot vrouwen die in de overgang zitten, ze kunnen allemaal bij Care for Women terecht. Over sommige dingen praat een vrouw gewoon liever met een vrouw. Voor advies kun je terecht bij een Care for Women verpleegkundige. In de loop van deze dag zullen de onderzoeksresulaten nader besroken worden.


Prenatal

Sinds februari 2009 werkt Care for Women samen met Prénatal. Waarom? Omdat Prénatal het geven van een gedegen, deskundig advies belangrijk vindt. Samen kunnen wij je – door middel van deze samenwerking – nog beter helpen om van een zorgeloze zwangerschap te genieten. Wij hebben allebei namelijk hele specifieke kennis op ons eigen vakgebied: Wij als het gaat om jouw gezondheid voor, tijdens en na je zwangerschap. Prénatal als het gaat om advies rondom alle zaken die je nodig hebt als (aanstaande) moeder; van modieuze positiekleding tot de gehele uitzet voor je kindje. Kortom; alles voor je zwangerschap, baby’s en jonge kinderen van 0-4 jaar.