Vernieuwde hooikoorts website pollennieuws.nl is in de lucht

0
297

pollennieuwsHet is weer lente…velen worden nu geplaagd door pollen en hooikoorts. De vernieuwde website www.pollennieuws.nl biedt info en videofilms. De eerste website in Nederland die met behulp van videofilmpjes informeert over hooikoorts, pollenplanten en pollen. Deze website wordt verzorgd door onafhankelijke biologen.


Nieuw
Biologen verzorgen dagelijks een pollenkaartje van Nederland met de verwachting van de pollenverdeling in de lucht en maken wekelijks op locatie nieuwe videofilmpjes over pollen, pollenplanten en hooikoorts. Filmpjes op Pollennieuws werkt met zorgvuldig samengestelde korte videofilmpjes die het gehele jaar door worden gepubliceerd. Deze educatieve filmpjes zijn opgenomen op locaties waar de planten bloeien. Pollennieuws is een onafhankelijk samenwerkingsproject van een aantal biologen van de Radboud Universiteit. De site wordt financieel ondersteund door ALK-Abello.Doelstelling
Biologen verzorgen dagelijks een pollenkaartje van Nederland met de verwachting van de pollenverdeling in de lucht en maken wekelijks op locatie nieuwe videofilmpjes over pollen, pollenplanten en hooikoorts. Filmpjes op locatiePollennieuws werkt met zorgvuldig samengestelde korte videofilmpjes die het gehele jaar door worden gepubliceerd. Deze educatieve filmpjes zijn opgenomen op locaties waar de planten bloeien. Pollennieuws is een onafhankelijk samenwerkingsproject van een aantal biologen van de Radboud Universiteit.

Achtergrondinformatie
De Nijmeegse biologen Herman van Wissen en Maurice Martens hebben in 2007 met Pollennieuws het initiatief genomen de kennis over pollenplanten gecombineerd met wetenschappelijk verantwoorde informatie over pollen en hooikoorts beeldend toegankelijk te maken voor een breed publiek. De website heeft geen winstoogmerk. Pollennieuws biedt met de actuele videofilmpjes een toegevoegde waarde ten opzichte van het hooikoorts en pollen initiatief van de Virtual Classroom Biologie van de Radboud Universiteit Nijmegen, de nationale pollentellingen van Elkerliek en LUMC, de internationale pollentellingen in Europa, de hooikoortsactiviteiten van de Natuurkalender en de gegevens van de diverse weerstations.

Bron: Perspectief