Albert Schweitzer kiest Cloverleaf van E.Novation

Array

cloverleaf-van-enovationHet Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft Cloverleaf van E.Novation geselecteerd als haar nieuwe communicatieserver. Het Dordtse ziekenhuis gaat Cloverleaf inzetten om te voldoen aan haar verplichtingen die de invoering van het Burger Service Nummer (BSN) met zich meebrengt.
Vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is verplicht gesteld dat zorginstellingen bij het uitwisselen van patientgegevens het Burger Service Nummer (BSN) vermelden. Dat betekent dat het BSN ook opgenomen moet zijn in de berichtstromen van de communicatieserver die een zorginstelling gebruikt. Omdat het ziekenhuis de kwaliteit en beschikbaarheid van deze communicatiefaciliteit wil professionaliseren en het beheer wil uit besteden, selecteerde het Albert Schweitzer Cloverleaf van E.Novation om dat te realiseren.

Vooral de ervaringen met het ziekenhuisinformatiesysteem van SAP en de kennis van het toepassen van HL7 werkte daarbij in het voordeel van E.Novation. “Dat Cloverleaf een HL7 2.4 NL vertaling kan maken van de SAP-standaard (HCM) heeft de doorslag gegeven”, vertelt Ben van der Stigchel, ICT Architect van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. E.Novation implementeerde al vaker Cloverleaf bij ziekenhuizen die SAP als ziekenhuisinformatiesysteem gebruiken.

De eerste uitdaging die Cloverleaf gaat oplossen is uiteraard de opname van het BSN in alle transmurale communicatie van het Albert Schweitzer. Daarna worden de koppelingen met alle andere informatiesystemen gerealiseerd, zodat de oude communicatieserver uitgefaseerd kan worden. E.Novation gaat ook het operationeel beheer van de communicatieserver verzorgen. Daarmee wordt het Albert Schweitzer het vierde ziekenhuis dat E.Novation voor zowel implementatie als operationeel beheer selecteerde.

Commercieel Directeur Sven Walraven merkt daarin een trend. “Wij zien dat zorginstellingen steeds vaker overwegen of ze het operationeel beheer zelf doen of dat ook uitbesteden. Techniek is immers geen kernactiviteit van een zorginstelling. Als specialist en kennishouder van Cloverleaf kunnen wij bovendien pro-actief optreden, zodat eventuele storingen vaak voorkomen worden in plaats van dat ze opgelost moeten worden”, besluit Walraven.

Bron: E.Novation

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen