Spitsseminar Zorg op Afstand, 27 mei 2009

Array

StehoscopeWat is de invloed van zorg-op-afstand op het ziekenhuis van de toekomst? Welke beloften maakt zorg-op-afstand waar? Hoe werkt de praktijk van internettherapie? En wat is de impact van zorg-op-afstand voor zorgverleners, patienten, beleidsmakers en andere betrokkenen? Graag nodigen we u uit hierover mee te discussieren op 27 mei tijdens het tweede spitsseminar van Nictiz over eHealth. Drie sprekers belichten het thema vanuit internationaal, wetenschappelijk en gebruikersperspectief.

Programma

  • Telecare and hospital of the future
    Dr Steinar Pedersen, Director of the Norwegian Centre for Telemedicine
  • De beloften van telezorg in de Nederlandse gezondheidszorg
    Dr. Jeanette Pols, onderzoeker bij het AMC (Universiteit van Amsterdam)
  • De praktijk van internettherapie
    Drs. Bart Schrieken, directeur van Interapy

Datum, tijdstip en locatie
Woensdag 27 mei van 15.30 tot 20.00 uur bij Nictiz in Den Haag.
(Inclusief broodjes).

Voor wie?
Zorgverleners, patienten, leden van de stuurgroep en het platform ICT & Innovatie, beleidsmedewerkers en andere betrokkenen.

Aanmelden
Graag vernemen wij vóór 27 april of u deelneemt aan het spitsseminar Zorg op Afstand.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te zenden naar [email protected] onder vermelding van ‘Spitsseminar Zorg op Afstand’.

Spitsseminars
Nictiz organiseert in 2009 vier interactieve sessies over nieuwe ontwikkelingen. Het
eerste seminar leverde een levendige discussie op over Health 2.0. Zie voor meer informatie www.health20forum.nl

Bron: Nictiz

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen