Propere rasveredeling

Televisiemakers vertonen een merkwaardige voorkeur om promotie te laten aan bod komen die betere prestaties in de maatschappij voorstaat. In die nieuwsbrief belicht ik het Journaal op VRT ( 25/04/2009) en Tegenlicht (11 mei 2009) , Ned2
ritaline-fernand-haesbrouckIk herinner mij nog de tegenwind, 2 jaar geleden, toen mijn boek de huidige rasveredeling vergeleek met de minder propere in het Duitsland van de Tweede Wereldoorlog. Na 60 jaar heeft men de term ‘exterminatie’ vervangen door ‘euthanasie’. En de techniek die wordt toegepast om steeds meer proper te zuiveren, begint stilaan duidelijk te worden. Televisiemakers… als spreekbuis van … een beleid? Gelukkig hoort de geneeskunde het in Keulen donderen. “Werkingsmechanisme onbekend”, is tot officiele medische wetenschap uitgeroepen.De maatschappij vraagt euthanasie voor Alzheimers en dementerenden.

Op lange termijn veroorzaakt chronisch gebruik van ADHD-medicatie, antidepressiva (SSRI’s) en zelfs de partydrugs tegen Alzheimer een dementie, die weliswaar medisch en farmaceutisch heel erg loont, maar
ervoor zorgt dat net als in WO-II van overheidswege een nieuwe vorm van rasveredeling wordt ingesteld.
Zwakkere fenotypes, die door de aangewende chemische doping niet vanzelf doodvallen, of zelfs wat later dement worden, moeten eruit via euthanasie.
De nieuwe maatschappij draait op een ras die de gevraagde normen haalt met een zeer lucratieve doping.
Het onbekend verklaarde werkingsmechanisme van deze doping, wordt hier ontbloot. Als nu al veertigers na een twintigtal jaar chronisch SSRI-gebruik met Alzheimer worden opgenomen, op welke leeftijd zullen pedagogischcomfort-peuters, die al niet doodvielen door ‘aangeboren hartziekten’, beginnen dementeren?
Dat dit jammer genoeg geen paranoia is, bewijzen de initiatieven, die er komen om geesten rijp te maken voor een betere wereld. De Engelse bio ethicus John Harris (Manchester University) neemt een geheel ander standpunt in. Hij is van mening dat het verbeteren van de mens een morele plicht is.
Om zijn standpunten te ondersteunen schreef hij het boek: Enhancing Evolution; The ethical Case for making Better People. Als we betere mensen willen en we moeten wachten op de evolutie en natuurlijke selectie, dan gaat dat duizenden jaren, zo niet 100 duizenden jaren duren – als dat al gebeurt.
De mens is deel van de evolutie, dus zijn technische kennis ook. Met die technische kennis kan hij de mens snel verbeteren. Net als we preventie, vaccinatie, medicatie en educatie belangrijk vinden om de mens beter te laten functioneren, zo is het ook onze morele plicht om de mens te verbeteren waar dat kan.
(Tegenlicht, maandag 11 mei 2009, 20u55, Ned2)
Apotheker Fernand Haesbrouck, 26 april 2009

Recente artikelen