Uitslag Poll Nursing zorgwekkend: 62% van de verpleegkundigen zegt dat hun instelling vies is

Array

schoonmaak-ziekenhuisMeer dan 60% van de bezoekers op Nursing.nl vindt de eigen instelling vies. Dat blijkt uit een poll op Nursing.nl. 62% van de ruim 200 stemmers op Nursing.nl geeft aan dat er bij zijn of haar instelling slecht wordt schoongemaakt. 34% geeft aan dat het redelijk schoon is, maar dat er zeker ruimte is voor verbetering. Slechts 4% van de bezoekers geeft aan dat er bij zijn/haar instelling goed wordt schoongemaakt.

De poll werd georganiseerd naar aanleiding van de uitzending van ZEMBLA. Een aantal Nederlandse ziekenhuizen werd bezocht en er werd onderzocht hoe vies ze zijn. Vooral de beelden en de aanpak van het Reinier de Graaf ziekenhuis was schokkend. Falende managers, clustermanagers, adjunct-clustermanagers, een incompetente manager facilitaire dienst en andere windverplaatsers van het RDGG ziekenhuis zijn niet in staat gebleken hygiene protocollen na te leven.
9339075 Vieze ziekenhuizen, Zembla 9339075 photo

Een ZEMBLA-verslaggever deed onderzoek naar de hygiene in twee willekeurige ziekenhuizen in Nederland. Hij maakte onder meer schoon in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Wat hij aantrof was meer dan schandalig: . Hij kreeg instructies om het sanitair schoon te maken met meubelreiniger. Vlokken stof haalde hij boven patienten weg, terwijl deze een chemokuur onderging. Zo was vandaag al in Vara’s kassa te zien. operatiekamers waar operatielampen met bloedresten  niet gedesinfecteerd werden

Ondanks veelvuldige meldingen bij leidinggevende dat kamers, badkamers, bedden en nachtkastjes niet goed schoon gemaakt worden, veranderd er weinig. Op WC’s vindt men regelmatig ontlasting/bloed/urine op de vloer of in de pot. Ook de vloer in een ziekenhuis wordt vaak gewoon met een droog doekje schoongemaakt terwijl er regelmatig lichaamsvloeistoffen op worden “gemorst”. Schrijnend.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen