GGD Kennemerland: Alle medepassagiers besmette peuter terecht

martinairDe GGD Kennemerland heeft vandaag laten weten dat alle passagiers die afgelopen maandag in het vliegtuig vanuit Mexico vlakbij de besmette peuter hebben gezeten zijn opgespoord. Omdat het tijdens de reis anderen besmet zou kunnen hebben deed de GGD Kennemerland een oproep aan de medepassagiers. Zij moeten die preventief worden behandeld met de virusremmer Tamiflu. Ook de stewardessen die het kind hebben verzorgd tijdens de reis, krijgen uit voorzorg de medicijnen toegediend. Daarbij worden ze de komende tijd medisch goed in de gaten gehouden. In totaal gaat het om ongeveer dertig personen.

Bron: GGD Kennermerland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen