Acht Nederlanders in Quarantaine in Hotel in Hong Kong

hotel-hong-kongIn Hongkong zijn uit voorzorg twee Nederlanders opgenomen in een ziekenhuis. Er wordt bekeken of ze de Mexicaanse griep hebben. De twee leden de familie Van de Aa maken deel uit de totaal 200 hotelgasten en 100 personeelsleden van het hotel in Hongkong die in quarantaine moeten blijven. Onder hen zijn nog zes Nederlanders, van wie er drie na onderzoek in het ziekenhuis weer naar het hotel zijn gebracht. Het hotel in Hongkong was donderdag bezocht door een Mexicaan die de Mexicaanse griep heeft. Het gaat om een man van 25 jaar. Zijn gezondheidstoestand is stabiel. Het was de eerste besmetting van de Mexicaanse griep in het Verre Oosten. Vannacht werd bekend dat er ook iemand besmet is in Zuid-Korea. Alle gasten en het personeel van het Metro Park Hotel Wanchai  moeten daarom een week in het hotel blijven en krijgen de virusremmer Tamiflu. Ze hebben allemaal contact gehad met het thuisfront. Het consulaat biedt de gebruikelijke bijstand en heeft contact met de direct betrokkenen.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen