PinkRoccade opent de strijd om het GGZ EPD

Array
Met de presentatie van Psygis Quarant van PinkRoccade lijkt de strijd rondom het ggz-EPD te zijn losgebrand zo schrijft ICTzorg vandaag. GGZ Nederland, de branche-organisatie van ggz-instellingen, is namelijk van plan om gezamenlijk het EPD te gaan aanbesteden.Alles gaat anders dan voorheen in uw GGZ-instelling. Wat voor diagnoses onderscheiden zorgverleners bij verschillende clienten, welke behandeling past daarbij en wat kost dat alles bij elkaar aan tijd en geld? Het is niet anders: ook GGZ-instellingen krijgen te maken met het marktmechanisme. Maar zorgverleners staan niet direct te trappelen om nóg meer te registreren. Toch moeten zorgorganisaties bovenstaande vragen kunnen beantwoorden. Hoe gaat úw instelling daarmee om? Het is niet eenvoudig om de zorgverlening te organiseren volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen enerzijds en anderzijds te moeten verantwoorden volgens een versnipperde en zich continu wijzigende wet- en regelgeving. PSYGIS Quarant, het clientinformatiesysteem van PinkRoccade Healthcare helpt u om dit probleem op te lossen en de registratielast tot een minimum te beperken. Concurrenten van PinkRoccade zoals McKesson en ChipSoft hebben nog geen reactie gegeven op deze ontwikkeling. Eind 2008 hadden zich al een zestal instellingen aangemeld GGZ Nederland gemeld om in te schrijven op de aanbesteding.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen