Hyves ook nuttig bij opvoeding van pubers

Array

Ouders zijn vaak helemaal niet blij met de activiteit van hun kroost op MSN, Hyves en andere sociale netwerken. Maar dat is onterecht.  Het zijn soms plekken waar mensen met minder goede bedoelingen hun slag kunnen slaan.  Foto’s, vrienden & scholen zijn zichtbaar voor iedereen..maar zo nu blijkt ook zeer nuttig als je een afspraak met je kinderen hebt om niet te roken. Geenstijl had vandaag een mooi voorbeeld van een vader die zijn rokende puber via Hyves betrapt! ( Foto via Geenstijl)geenstijl-roken-hyves

Dus het gebruik van Hyves en MSn heeft zeker ook voordelen. Maak een kind  wel duidelijk dat er bepaalde risico’s zijn en zorg dat een kind daar rekening mee houdt. Enkele tips:

  • geen email-adressen plaatsen daar waar het door iedereen te zien is, zoals in krabbels op hyves. Ze kunnen emailadressen uitwisselen als het écht nodig is, maar dan via een persoonlijkbericht.
  • het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor telefoonnummers en adressen.
  • als ze een vriendenverzoek krijgen en ze weten niet van wie het is, niet accepteren. Als het toch een bekende is, horen ze het toch wel en kunnen ze degene altijd zelf nog toevoegen. Ook kunnen ze eerst naar het profiel kijken om er zeker van te zijn.
  • beveilig het Hyves-profiel bijvoorbeeld dat het alleen zichtbaar is voor vrienden. En zorg dan al ouder dat je zelf ook vriend bent want anders kan je due niet meekijken.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen