Mexicaanse griep nu ook in Australië en Panama

griepvirusEen Australische vrouw is besmet geraakt sinds ze uit de VS is terug gekeerd. Bij haar terugkeer in Australie was de vrouw (afkomstig uit de staat Nieuw-Zuid-Wales) alweer hersteld van de griep.Dat maakte een woordvoerder bekend.Ook in Panama zijn een man en een jongen besmet. De man was in de Verenigde Staten geweest. Waar de jongen besmet is geraakt is niet duidelijk. In Japan is de Mexicaanse griep inmiddels ook geconstateerd. De Japanse autoriteiten in hebben zaterdag gemeld dat een docent en twee studenten zijn besmet. Zij waren op schoolreis in de VS. De groep studenten en docenten van 49 personen was vrijdag vanuit de Amerikaanse stad Detroit naar Japan teruggevlogen. Zes personen werden na terugkeer in Japan naar het ziekenhuis gebracht omdat ze ziek waren. De drie besmette personen zijn in quarantaine geplaatst. Hun toestand is stabiel.

Recente artikelen