Zaak Kim DG: kaartenhuis psychiatrie op het spel

Array

fernand-haesbrouck1Een cordon van vijf gerechtspsychiaters is aangesteld om te verhinderen dat enkele fantoomdogmas’s, die de psychiatrie als medisch icoon overeind moeten houden, zullen sneuvelen. Al is het zonneklaar welke stemmen van bovennatuurlijke krachten de jongen hebben gedwongen zijn missie te volbrengen, een simpele scholing en kennis van de chemicalien waarmee gedragsdokters goochelen in hun tovenarij is ze vreemd. En juist die kennis en die scholing is vereist als sleutel voor het probleem. Vraag is daarbij of het kleine peloton zal volstaan om met nieuwe fabeltjes de reeds bekende verhaaltjes van die medische kunsten overeind te houden.Alvast een meesterlijke zet van het gerechtelijk apparaat om marionetten van de farmaceutische scheikunde te dwingen een nieuwe kaart te leggen bovenop de piramide van het gevestigde aanzien.

Tenzij, natuurlijk… medische dossiers zullen verloren zijn gegaan als deus ex machina, zoals ook in de zaak Lhermitte een verrassend document uiteindelijk als bliksemafleider heeft gediend om het kaartenhuis van de psychiatrie even overeind te houden. Al gok ik op een nieuw fabeltje, want bovennatuurlijke stemmen die beginnen spreken, die beginnen dwingen, die een gedrag beginnen sturen van een persoon wanneer die chemisch wordt behandeld om daar helemaal vrij van te zijn, dat kan alleen maar wanneer tegelijk met die chemicalien ook bovennatuurlijke krachten en stemmen zijn toegediend, door artsen gespecialiseerd in gedrag.De farmaceutische industrie staat bovendien garant dat de producten, die ze slijten, alleen maar gecontroleerde chemie bevatten en zeker geen stemmen of tovenarij waarmee artsen patienten willen genezen.

Benieuwd hoe men die tovertruc aan het parket zal verkopen.
Er komen immers nog zaken, waar medische deskundigen het nieuwe fabeltje zullen nodig hebben om een soort establishment overeind te houden.

Ook geplaatst op adhdfraude.net/blog

Recente artikelen