Zuco 103 geeft muzikale steun in de strijd tegen huidkanker

Array

zuco103Speciaal voor KWF Kankerbestrijding heeft de Braziliaans-Nederlandse band Zuco 103 een nummer geschreven over zon, zee en strand. Om zo bij te dragen in de strijd tegen huidkanker. Het nummer getiteld ‘Praia’ staat op de website www.zonverstandig.nl en is gratis te downloaden.   Zangeres Lilian Vieira van Zuco 103: “Bij onze muziek hoort een zonnetje en dat lekkere strandgevoel, maar het is belangrijk om stil te staan bij de gevolgen van de zon. Er wordt steeds meer bekend over het verband tussen zon/uv-straling en huidkanker. KWF Kankerbestrijding roept mensen op om te genieten van de zon, maar ook na te denken over de gevolgen.

Die instelling past goed bij Zuco 103. Want je moet kunnen genieten van de zon. En een bruin kleurtje is maar bijzaak!”   Rood als een kreeft
“Helaas is de zon in Nederland niet vaak aanwezig. Maar áls de zon er wel is, merk ik dat mensen direct de zon in gaan om een mooi kleurtje te krijgen. Vaak liggen mensen uren te bakken waardoor ze in plaats van bruin, zo rood als een kreeft worden. Zelf ben ik ook wel eens verbrand, ik weet precies hoe vervelend dat is! Overal doet het pijn, je voelt je opgezwollen waardoor je geen ruimte meer hebt voor een andere, mooie kant van de zon: de liefde. Onze muziek gaat om energie, je krijgt er een vrolijk gevoel van. Net als het gevoel dat je krijgt van de zon. Daarom vonden wij het ook zo leuk om dit nummer voor KWF Kankerbestrijding te schrijven.”   De muziek van Zuco 103 is een mengeling van diverse stijlen wereldmuziek en elektronische muziek, die wel wordt omschreven als de Brazilectro-sound: elektronische muziek met een latin  touch. Het nummer ‘Praia’ staat op de website zonverstandig.nl , daar kan iedereen het gratis downloaden.
Ook wordt het gespeeld op festivals. De festivals waar Zuco 103 speelt zijn te zien op www.zuco103.com

Bron: KWF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen