Vandaag:”Spitsseminar Zorg op afstand”

Array

Nictiz (Nationaal ICT Instituut in de Zorg) houdt vandaag een seminar Zorg op Afstand in Den Haag. De organisatie is benieuwd naar hun mening over “zorg op afstand”.

Telemedicine
nictizZorg-op-afstand is precies wat de term zegt: zorg die op afstand wordt gegeven. De afstand wordt overbrugd met behulp van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Voorbeelden van zorg-op-afstand zijn een internetportaal voor digitale consulten voor eczeem, een elektronisch logboek voor hemofiliepatienten, online behandeling van psychische stoornissen en videocommunicatie tussen patient en zorgverlener. Ook voor mensen met een spierziekte kan zorg-op-afstand uitkomst bieden. Zo is er in Twente een consult op afstand ontwikkeld voor mensen met ALS.

Tijdens het Spitsseminar belichten drie sprekers het thema ‘zorg-op-afstand’ vanuit internationaal, wetenschappelijk en gebruikersperspectief.

· Telecare and hospital of the future
Dr Steinar Pedersen, Director of the Norwegian Centre for Telemedicine
· De beloften van telezorg in de Nederlandse gezondheidszorg Dr. Jeanette Pols, onderzoeker bij het AMC (Universiteit van Amsterdam)

· De praktijk van internettherapie
Drs. Bart Schrieken, directeur van Interapy

Na afloop van elke presentatie gaat Nictiz graag met patienten, zorgverleners, beleidsmedewerkers en andere betrokkenen in discussie over verschillende stellingen die aan het thema zorg-op-afstand zijn gerelateerd. Nictiz hecht er grote waarde aan om de ‘praktijk’ tijdens dit seminar een gezicht te geven. Nictiz wil graag weten hoe u, als spierziektepatient, tegen deze nieuwe ontwikkeling aankijkt en wat volgens u belangrijke aandachtspunten zijn.

Deelname aan het spitsseminar is gratis. Meer informatie over deze bijeenkomst en de wijze van aanmelden vindt u op www.nictiz.nl/spitsseminar

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen