Vierde H1N1 grieppatiënt in Nederland

a-h1n1Bij een Nederlandse vrouw is Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep) vastgesteld. Zij keerde eind mei terug uit New York en is de eerste Nederlander die het griepvirus buiten Mexico heeft opgelopen.Het RIVM verwacht de komende weken meer terugkerende reizigers met deze griepvariant. De drie eerdere Nederlandse patienten zijn allen weer hersteld.Mensen die binnen zeven dagen na terugkomst uit Mexico en de VS koorts (boven 38 graden) en griepachtige verschijnselen krijgen kunnen contact opnemen met de huisarts.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen