Ruim 800.000 Nederlandse mannen kampen met erectieproblemen

Array

Vanaf 9 tot en met 16 juni aanstaande rijdt er, in het kader van de Europese voorlichtingscampagne “Health in Movement: Erectiestoornis? Praat erover!”, een grote truck door Nederland.

erectietruck

Deze voorlichtingscampagne beoogt taboes rondom erectiestoornissen te doorbreken en algemene informatie/voorlichting te verschaffen aan bezoekers van de truck.Lilly Nederland, fabrikant van onder meer erectiepil Cialis®, heeft de voorlichtingscampagne financieel mogelijk gemaakt. De ‘Erectiestoornis? Praat erover’ tour wordt in samenwerking met de Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties (http://www.wvsd.net/) georganiseerd.

Door middel van deze laagdrempelige voorlichtingscampagne (‘de uroloog komt naar u toe deze zomer’) wordt getracht het taboe rond erectiestoornissen te doorbreken. Daarnaast probeert de campagne te bewerkstelligen dat mannen die een erectiestoornis hebben uiteindelijk naar hun eigen dokter gaan en hun probleem bespreken, in plaats van ermee te blijven zitten of wellicht zelf te dokteren via internet met mogelijke gezondheidsrisico’s van ongeschikte behandelingen.

reismanDr. Cobi Reisman, uroloog te Amstelveen “Het is belangrijk dat mannen met een erectieprobleem nu zelf kunnen ervaren dat de drempel naar de arts echt niet zo hoog is. Wij zorgen ervoor dat zij goede voorlichting krijgen over de diverse oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelingen van een erectiestoornis, zodat zij weer in staat zijn te genieten van romantiek en seksualiteit en niet terecht komen in het circuit van namaakpillen”.

De ‘Erectiestoornis? Praat erover!’ tour is een pan-Europese voorlichtingscampagne, die vanwege het grote taboe dat er heerst rondom erectiestoornissen is geïnitieerd in samenwerking met diverse Europese beroepsgroepen van urologen,. De tour is op 1 juni jl. gestart in Portugal en zal via Nederland, Polen en Roemenie eindigen in Spanje.

In Nederland zal de truck op de volgende locaties voor consulten bereikbaar zijn:

9 en 10 juni: Amsterdam/ Nieuwmarkt
11 juni: Den Haag/ Voldersgracht
12 juni: Maastricht/ Stationsplein
13 en 14 juni: Utrecht/ Neude
15 en 16 juni: Rotterdam/ Alexandrium

Tijdens deze voorlichtingscampagne is de truck geopend van 10.00 – 18.00 uur. In de truck zijn 2 spreekkamers en een wachtruimte. Mannen en hun partners hebben de mogelijkheid om anoniem hun problemen te bespreken. Naast een uroloog / seksuoloog zal er ook een verpleegkundige aanwezig zijn, die onder meer de bloeddruk van de aanwezige mensen zal meten. Er wordt alleen algemene informatie en voorlichting gegeven over erectiestoornissen. Indien men nadere informatie of behandeling wenst wordt geadviseerd met de eigen huisarts hierover contact op te nemen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen