Sint Franciscus Gasthuis biedt vanaf nu online afspraak maken

Vanaf vandaag, donderdag 4 juni 2009, kunnen patienten online een afspraak maken bij diverse poliklinieken van het Sint Franciscus Gasthuis. Via de beveiligde website Zorgportaal kunnen patienten 24 uur per dag, zeven dagen per week vanaf hun eigen computer een afspraak maken, wijzigen of annuleren.
zorgportaal__sint_franciscus_gasthuis
Hiermee speelt het Sint Franciscus Gasthuis in op de behoefte van zijn patienten.

Zorgportaal
Het online afsprakensysteem van het Sint Franciscus Gasthuis heet Zorgportaal en is een goed beveiligde website. Zowel nieuwe patienten als patienten die al bekend zijn in het Sint Franciscus Gasthuis, kunnen na registratie gebruik maken van de website Zorgportaal. In eerste instantie is dit mogelijk bij de poliklinieken Cardiologie, Dermatologie, Flebologie, Neurologie, Oogheelkunde, Reumatologie en Urologie. In de loop van het jaar sluiten meer specialismen aan bij Zorgportaal. De Vaccinatiepoli van het Sint Franciscus Gasthuis biedt al sinds juni 2006 de mogelijkheid om online een afspraak te maken.

Online afspraak maken
Nadat de patient zich heeft geregistreerd, wordt hij overzichtelijk door keuzes, zoals datum, tijd en locatie, heen geleid. De patient ontvangt na het maken van de afspraak een e-mail met daarin een afspraakbevestiging. Tevens ontvangt hij automatisch twee dagen voor de afspraak een herinneringsmail. Daarnaast hebben patienten de mogelijkheid om hun afspraken zelf te wijzigen of annuleren en bepaalde persoonlijke gegevens te wijzigen op Zorgportaal.

Eerstelijns zorgverleners
Medio juni 2009 gaat ook het beveiligde gedeelte voor eerstelijns zorgverleners online. Eerstelijns zorgverleners, zoals huisartsen, kunnen onder andere onderzoeksresultaten, afspraken en opnames van hun eigen patienten inzien. Daarnaast kunnen ze afspraken of verwijsaanvragen voor hen maken. Belangrijk voordeel is dat de communicatie tussen de eerstelijns zorgverlener en het Sint Franciscus Gasthuis efficienter gaat verlopen, waardoor wellicht sneller een geschikt behandeltraject voor de patient wordt gestart.

Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/zorgportaal.

Recente artikelen