Eerste binnenlandse besmettingen met Nieuwe Influenza A (H1N1)

h1n12Voor het eerst is Nieuwe Influenza A (H1N1) vastgesteld bij Nederlanders die niet zelf op reis zijn geweest. Het gaat om een anderhalf jaar oud kind waarvan de vader is teruggekomen uit de Verenigde Staten en een 18-jarige vrouw die door een teruggekeerde collega werd besmet.

In andere Europese landen zijn al sinds langere tijd gevallen bekend van zogenaamde secundaire besmetting door contact met reizigers. Het aantal nieuwe gevallen in Europa neemt fors toe, zowel via import uit met name de Verenigde Staten en Mexico, als via secundaire besmetting.

Tot nu toe is bij 20 mensen in Nederland vastgesteld dat ze besmet waren met de nieuwe griepvariant. Zij zijn allemaal behandeld en de eerste ziektegevallen zijn genezen. Voor geen van hen was ziekenhuisopname nodig.

Aangezien het aantal gevallen van Nieuwe Influenza A (H1N1) blijft stijgen, is het van groot belang dat mensen die terugkeren uit een land waar Nieuwe Influenza A (H1N1) veel voorkomt, met name de Verenigde Staten en Mexico, alert zijn. Als ze tijdens de reis of vlak na terugkomst griepachtige verschijnselen en koorts (hoger dan 38 graden) ontwikkelen wordt aangeraden contact op te nemen met hun huisarts.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen