Oprichter Thomashuizen bij Knevel & Van den Brink

Array

thomashuizenAls hij voor zijn verstandelijk gehandicapte zoon geen goede zorginstelling kan vinden die aan zijn wensen voldoet, neemt Hans van Putten het heft zelf in handen. Zijn zoon Thomas is de inspiratie die leidt tot de oprichting van de Thomashuizen. Deze kleinschalige woonvoorziening is uitgegroeid tot een succesvol concept. De huizen, die plaats hebben voor zo’n acht mensen met een verstandelijke beperking, zijn bijna over heel Nederland te vinden. Over de lange weg die de vader heeft moeten afleggen, schreef hij het boek ‘Thomashuis, hoe zorg ook kan’. Gisteravond een gesprek met vader, ondernemer en schrijver Hans van Putten in ‘Knevel & Van den Brink’.

De Thomashuizen krijgen gestalte door er de begrippen franchiseformule, dienstwoning en zelfstandig ondernemerschap aan te koppelen. Dit legt de basis voor een franchiseformule met zorgondernemers. Met het opzetten van een Thomashuis gaan zij voor zichzelf beginnen en bewonen zelf ook een gedeelte van het pand.

De positie van de klant in het Thomashuis
Binnen elk Thomashuis wordt bewust over klant gesproken. De betalende klant bepaalt immers of de aangeboden dienst past bij de vraag. Om succesvol te zijn, moet de zorgondernemer ervoor zorgen dat zijn klanten tevreden zijn. Hierdoor ontstaat een gelijkwaardigheid in de relatie tussen klant en ondernemer.

De identiteit in een Thomashuis
Elk Thomashuis heeft een eigen kleur. De invulling door de zorgondernemers en de vraag van de klanten bepalen in hoge mate de identiteit van een Thomashuis. De factor die alle Thomashuizen samenbindt, is de visie. Alles wat gewoon kan, moet ook gewoon gedaan worden.

De rol van Thomashuizen Nederland
De belangrijkste taak is het beschermen van de visie en het imago van de Thomashuizen en het uitbouwen van het concept. Daarnaast krijgen de zorgondernemers ondersteuning bij het starten van hun eigen Thomashuis. Met elkaar wordt een vast traject gevolgd om tot een eigen Thomashuis te komen.

De samenwerkingspartners van het eerste uur
Vanaf de start van het eerste huis wordt samengewerkt met belangrijke externe partners. Uit naam van Thomashuizen Nederland verzorgen zij de administratie en belastingaangiftes, behartigen juridische zaken, toetsen de kwaliteit en ondersteunen de klachtenbehandeling. Verder is er een organisatie die de continuïteit van zorg garandeert als een zorgondernemer onverhoopt uitvalt. Met een bank is een verzekeringspakket ontwikkeld dat is afgestemd op de Thomashuizen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen