Zorg, welzijn én verse espresso

maasstadBezoekers en patienten van het nieuwe ziekenhuis worden straks waarschijnlijk met elektrische busjes of treintjes van NS-station Lombardijen en de aanpalende parkeergarage naar het hart van de Zorgboulevard in Rotterdam-Zuid vervoerd. Het plan voor het pendelvervoer is geboren omdat de parkeergarage achter het ziekenhuis wordt gebouwd en de entrees van het ziekenhuis en de andere zorginstellingen op de Zorgboulevard op een forse loopafstand van de parkeerplekken komen te liggen.

Het plan voor de pendelwagens en nog veel meer voornemens van de Vereniging Zorgboulevard werden vrijdag 26 juni gepresenteerd tijdens een bezoek van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders aan de bouwlocatie van de Zorgboulevard.
Maasstad Ziekenhuis + medimall = Zorgboulevard

Pal naast het nieuwe Maasstad Ziekenhuis begint nu ook de zogeheten medimall gestalte te krijgen. Samen vormen deze twee in uniforme stijl vormgegeven bouwprojecten de Zorgboulevard.

In de medimall, eigendom van vastgoedontwikkelaar Vestia, komen onder andere een Zorghotel, een dependance van Delta Psychiatrisch Centrum, een Geboortehotel en diverse winkels en horeca-gelegenheden. Op het zogeheten spoedplein van het ziekenhuis komt bovendien een goed geoutilleerde huisartsenpost.

4,4 miljoen beschikbaar voor bereikbaarheid
Het gemeentebestuur maakte eind vorige week al bekend dat het 4,4 miljoen euro beschikbaar stelt voor een betere bereikbaarheid van de Zorgboulevard, die ligt ingeklemd tussen de drukke verkeersaders Spinozaweg en IJsselmondse Randweg en het spoor van de NS.

Behalve de treinen van station Lombardijen, stoppen er veel bussen en trams op de eerder genoemde Spinozaweg. Maar die drukke weg is op dit moment levensgevaarlijk om over te steken bij gebrek aan een zebrapad. Er zijn daarom plannen om een voetgangersbrug te bouwen tussen de parkeergarage achter het ziekenhuis en het voorplein voor de deur van het station.

Grote dienstverlener én grote werkgever
Wie de Zorgboulevard straks eenmaal heeft bereikt, kan er met gemak een hele middag verpozen. Bezoekers kunnen flaneren op een groot plein en een brede avenue met winkels en terrassen. Een van de etablissementen die er de deuren zal openen, is restaurant La Place die ook de restaurants van warenhuisketen Vroom en Dreesmann van koffie, vruchtensappen en allerlei dagverse delicatessen voorziet.

De Zorgboulevard zal tenslotte ook van grote betekenis zijn voor de werkgelegenheid op Zuid. Er zijn straks niet alleen artsen en verpleegkundigen werkzaam, maar ook beveiligers, winkel- en horecapersoneel, ict’ers, technici en zorgondersteunend personeel. Zorgboulevard Rotterdam wil met opleidingscentra als ROC Zadkine en Albeda gesprekken gaan voeren over scholingstrajecten en stageplaatsen.

De ‘founding fathers’ van de Zorgboulevard zijn ambitieus
In de Vereniging Zorgboulevard Rotterdam zijn Maasstad Ziekenhuis, de stichting Centrale Huisartsenposten Rijnmond, zorginstelling De Stromen Opmaat Groep, Kraamzorg Rotterdam en Delta Psychiatrisch Centrum verenigd. Deze ‘founding fathers’ van de Zorgboulevard Rotterdam werken nauw met elkaar samen om de zorg voor en het welzijn van de inwoners van Rotterdam-Zuid te verbeteren.

De gezondheid van de zuiderlingen is relatief slechter van die van de gemiddelde Rotterdammer en nog slechter dan die van de gemiddelde Nederlander. ,,Daar gaan we samen met de zorgpartners van de Vereniging wat aan doen,” sprak vrijdag een strijdvaardige Machteld Braunius van de Zorgboulevard Rotterdam bv.

Bron:maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen