Smeerteams strijden tegen huidkanker

kwf-146x207Met een verwachte zonkracht van bijna 8 is vandaag de ideale dag voor de smeerteams van KWF Kankerbestrijding om het land in te trekken. Op ludieke wijze herinneren de teams de terras- en parkbezoekers aan het gevaar dat de zon met zich meebrengt. De kans om te verbranden is met zonkracht 8 bijzonder groot. Een niet-beschermde huid kan binnen een kwartier al rood zijn en verbrandt snel. Hoe vaker iemand in zijn leven door de zon verbrandt of blootgesteld wordt aan UV-straling, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd. Reden genoeg voor KWF Kankerbestrijding om met bijzondere smeerteams het land in te trekken.

Verbrande acteurs
Tot en met zondag gaat een team van ‘verbrande’ acteurs de terrassen in Amsterdam af om mensen te wijzen op het verbrandgevaar. Juist op terrassen, parkjes, tijdens het wandelen of fietsen vergeten mensen zich nog wel eens in te smeren.

Huidkanker neemt toe
Dat de herinnering nodig is, blijkt wel uit het feit dat het aantal gevallen van huidkanker explosief toeneemt. Dit jaar komen er weer 37.000 nieuwe gevallen bij. 1 op de 7 mensen krijgt in Nederland tegenwoordig al huidkanker.

Uitzonderlijk
De verwachte zonkracht van vandaag was uitzonderlijk hoog: 7.8 bij onbewolkt weer. In 2008 steeg de zonkracht slechts 17 keer boven de 7 en in de afgelopen 6 jaar kwam een zonkracht van 8 of meer slechts twee keer voor.   Zie ook: website Johnny Shadow website Zon beter

Bron: KWF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen