Samenwerking technologie en farma mogelijk

Array

hans-hofstraat“De Nederlandse overheid moet anders tegen gezondheidszorg aankijken: het is niet iets dat geld kost, maar iets dat geld oplevert. Goede gezondheidszorg leidt tot meer mensen die kunnen blijven werken, minder chronisch zieken en ouderen die langer zelfstandig kunnen blijven functioneren.” Dit zegt Hans Hofstraat, vice president Philips Research, in Nefarma&. De Philips-toponderzoeker is optimistisch over samenwerking met farmabedrijven. “Samenwerking kan zorgen voor beter diagnoses en gerichtere toediening van medicijnen”, verwacht Hofstraat. “Technologie kan helpen bij het activeren van medicijnen op de juiste plaats in het lichaam. Dit zou vooral bij nieuwe medicijnen en biologicals (medicijnen gebaseerd op antilichamen) veel mogelijkheden bieden.” Tempoverschil is volgens Hofstraat de grootste hinderpaal bij samenwerking tussen medisch-technologische en farmaceutische bedrijven. “Dit komt tot uiting in de cultuur en het defensieve business model van farmabedrijven. In de farmacie duurt het twaalf jaar voor een nieuw uitgevonden medicijn tot de markt wordt toegelaten. In de technologie geldt dat verbeteringen elk jaar zichtbaar zijn. Verder moet er natuurlijk wederzijds vertrouwen zijn en het idee er samen de schouders onder te zetten.”

Het volledige interview staat in het zesde nummer van Nefarma& van 2 juli 2009.

Bron: Nefarma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen