Sanofi-aventis maakt de lange termijn resultaten Lantus® (insuline glargine) bekend

Array

lantusSanofi-aventis heeft de resultaten bekendgemaakt van een lange termijn studie (5 jaar) waarin het gebruik van Lantus® (insuline glargine) werd vergeleken met NPH insuline voor wat betreft het risico op het ontwikkelen van retinopathie bij patienten met diabetes mellitus type 2. De resultaten, on-line gepubliceerd in Diabetologia, laten geen verschil zien tussen Lantus en NPH in de ontwikkeling van retinopathie en / of in de algehele veiligheid van de patient.

Retinopathie
Retinopathie (letterlijk: ziekte van het netvlies) is een belangrijke oorzaak van blindheid bij patienten met diabetes type 2. Het is een aantasting van het netvlies en is vaak een gevolg van schade aan kleine slagadertjes en haarvaten van het oog en kan veroorzaakt worden door slecht gereguleerde diabetes mellitus. Hoewel retinopathie door goede instelling van diabetes te voorkomen is, zijn in de westerse wereld oogafwijkingen ten gevolge van retinopathie de meest voorkomende oorzaak van blindheid.

“Deze studie is de langste gerandomiseerde gecontroleerde studie met insuline glargine versus NPH”, aldus hoofdonderzoeker Julio Rosenstock, MD, Directeur van de Dallas Diabetes and Endocrine Center in Medical City. “De studie bewijst dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat er een groter risico bestaat op het ontwikkelen van retinopathie met Lantus, in vergelijking met NPH”.

De studie was opgezet om het veiligheidsprofiel van Lantus versus NPH met betrekking tot oogziekten verder te karakteriseren. De studie is uitgevoerd onder 1024 patienten (Lantus eenmaal daags: 515 patienten; NPH tweemaal daags 509 patienten).

Lees voor meer informatie het volledige Engelstalige persbericht:Download

Bron: Sanofi-aventis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen