UMC Utrecht omarmt zorgpaden

Array

kennisnetwerkKennisnetwerk Zorglogistiek, onder deze naam verenigen zestig UMC Utrecht medewerkers zich sinds maandag 6 juli. Zij gaan voortaan iedere eerste maandag van de maand ervaringen uitwisselen over zorgpaden, one stop shops, inloopspreekuren en andere logistieke verbeteringen van zorgprocessen.

Ook de digitale informatie voorziening, verdeling van verantwoordelijkheden onder professionals en de patientenbetrokkenheid komen aan de orde. Het Kennisnetwerk Zorglogistiek  is een initiatief van Miranda van den Oetelaar (projectleider Cancer Center), Arjan van Hoorn (projectleider Polikliniek vaan de toekomst), Bart ter Horst (hoofd organisatie-advisering) en ondergetekende.

Zestig medewerkers reageerden op de uitnodiging lid te worden van het netwerk: veel meer dan verwacht. Tot over dit bericht.  Op vrijdag 29 januari organiseert het Julius Centrum het vierde nationale congres over  Recente Ontwikkelingen in Zorgpaden en Zorgstraten in Nederland. Dat doen zij samen met het CBO, instituut voor kwaliteitsbevordering te Utrecht. Noteer alvast de datum.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen