Ziekenhuizen praten graag over kosten van innovaties

Array

zorg-op-afatandDe Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft prof.dr. Guus Schrijvers gevraagd om een advies op te stellen over de toekomstige bekostiging van innovaties in algemene en categorale ziekenhuizen. Hij berichtte hier vorige week over ( zie www.integratedcare.nl, doorklikken op Nieuwsbrieven).

Vertegenwoordigers van vijf ziekenhuizen hebben Guus Schrijvers gemaild graag hun casuïstiek voor te leggen op woensdag 7 of donderdag 8 oktober. De voorbeelden betreffen de invoering van nieuwe apparaten en geneesmiddelen,  het bieden van zorg vanuit een bus, geparkeerd naast de hoofdingang van een verpleeghuis, het geven van een advies over het internet aan een collega specialist, zonder de patient te zien en het bieden van zorg op afstand aan niet-mobiele patienten.

Ook wordt gevreesd voor het verdwijnen van de lokale Productie Component die zorgverzekeraars nogal eens gebruiken om lokale innovaties te bekostigen. Wilt u meer weten over het advies van Guus Schrijvers  en de voorbereiding daarvan? Surf dan naar www.nvz-ziekenhuizen.nl en klik door op de NVZ Nieuwsbrief van 9 juli.

Graag ontmoet Guus Schrijvers op 7 en 8 oktober delegaties van ziekenhuizen over hun casuïstiek met bekostiging van zorginnovaties. Wilt u komen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Zijn secretaresse Annet Esser boekt u dan in. Er volgt nog een officiele uitnodiging aan de Raden van Bestuur van alle Nederlandse ziekenhuizen.
Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen