AEI Inc.vergoed alle vereiste behandelingen om Trilucentâ„¢ borstimplantaten te verwijderen of te vervangen

breast-implant-2Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor  Trilucent™;  AEI Inc., heeft erin toegestemd om alle vereiste behandelingen te betalen. Indien u inderdaad Trilucent™ borstimplantaten heeft en besluit om deze te laten weghalen of te vervangen, dan hoeft u daar dus zelf niets voor te betalen. Voor nadere informatie omtrent de vergoedingsregeling kunt u contact opnemen met de Consumentenbond.

Borstimplantaten die met soja-olie zijn gevuld, kunnen giftige stoffen afscheiden en zo kanker of andere ziekten veroorzaken. Vrouwen met dergelijke borstimplantaten moeten zich melden bij hun arts om deze gevaarlijke producten de laten verwijderen. Dat is gisteren bepaald op een internationaal congres in Groningen aan de hand van de meest recente onderzoeksgegevens.

Hoogleraar plastische chirurgie professor dr. J.P.A. Nicolai van het Academisch Ziekenhuis Groningen: “Uit onderzoek is gebleken dat de soja-olie het omhulsel verteert waardoor giftige stoffen het lichaam binnendringen. Het gif kan cellen veranderen of zelfs massaal doden. Het is niet uitgesloten dat hierdoor kanker in de borst kan ontstaan. Enkele jaren geleden was er in Groot-Brittannie al de nodige ophef rond soja-olie implantaten. Destijds werd niet alleen uitgegaan van risico op kanker. Tevens werd gewaarschuwd dat de giftige stoffen bij zwangerschap gevaar op konden leveren voor het ongeboren kind. Nederland volgde twee jaar geleden niet het advies van de Britse autoriteiten om de implantaten te laten verwijderen.

Wat nadere informatie over bovenstaand citaat: Het handelt hier om de zgn. Trilucentâ„¢ borstimplantaten. Indien u vermoedt dat u een Trilucentâ„¢ borstimplantaat heeft, dient u eerst contact op te nemen met de chirurg die de implantatie heeft verricht.

drs. R. Fresow is als geregistreerd plastisch chirurg vanzelfsprekend lid van de NVPC. Zijn registratie als plastisch chirurg kunt u eenvoudig controleren bij het BIG-register met zijn BIG-nummer: 19044623301.

Roel Fresow, plastisch chirurg

drs. R. Fresow is als geregistreerd plastisch chirurg vanzelfsprekend lid van de NVPC. Zijn registratie als plastisch chirurg kunt u eenvoudig controleren bij het BIG-register met zijn BIG-nummer: 19044623301.
Plastisch chirurgen zijn breed opgeleid om cosmetische operaties verantwoord uit te voeren. De titel plastisch chirurg is daarom een beschermde titel. Laat u niet misleiden door artsen die zich cosmetisch chirurg, plastisch aangezichtschirurg of cosmetisch arts noemen. Deze titels zijn niet wettelijk erkend. Informeer daarom bij uw behandelend chirurg vooraf naar zijn/haar registratiegegevens.

Recente artikelen