Mexicaanse griep ( influenza A / H1N1) geconstateerd bij Britse militair in 4daagse

0
212

britse-militairen-4daagseBij een Britse militair die deelneemt aan de Nijmeegse Vierdaagsemarsen is Nieuwe Influenza A vastgesteld. De Vierdaagsemarsen en -feesten gaan door en er worden geen aanvullende maatregelen getroffen. De kans op verdere verspreiding is volgens de GGD en het RIVM nog steeds minimaal.

De patiente meldde zich op woensdagavond 22 juli bij het gezondheidscentrum op Kamp Heumensoord met griepachtige ziekteverschijnselen en is vervolgens opgenomen in het ziekenhuis waar ze, conform protocol, afgezonderd verpleegd wordt. Laboratoriumonderzoek heeft vandaag aangetoond dat ze inderdaad de Nieuwe Influenza A (H1N1/’Mexicaanse griep’) heeft. De patiente wordt behandeld met Tamiflu.

De militairen met wie de patiente samen in één slaapcompartiment heeft gelegen, worden in nauw overleg met de Britse medische staf gemonitord en als ze ziekteverschijnselen krijgen behandeld. Dit is conform de landelijke richtlijnen.

De adviezen die al eerder golden blijven actueel. De GGD raadt mensen met griepachtige verschijnselen zich te melden bij een arts of hulppost. Huisartsen, beheerders van tijdelijke (slaap)voorzieningen en medische verzorgingsposten zijn geadviseerd over de stappen die ze moeten nemen bij klachten/verschijnselen die mogelijk wijzen op Mexicaanse Griep.

De Stichting de 4Daagse, de Stichting Vierdaagsefeesten, Defensie en de gemeente Nijmegen hebben zich, met het oog op de grieppandemie, vooraf goed laten informeren door de GGD en het advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) voor grote evenementen ten tijde van Nieuwe Influenza A (H1N1) gevolgd.

Bron: Gemeente Nijmegen