1000e baby in het IJsselland geboren!

ijsselland-ziekenhuisOp zondagochtend 26 juli om 09.56 uur was het zover: baby nummer 1000 van het jaar 2009 in het IJsselland Ziekenhuis werd geboren! Het meisje heet Anne-Ruth, de ouders mevr. en dhr. Speksnijder zijn erg blij met haar komst. Dhr. A. van den Wijngaard, hoofd Dienst Zorg, overhandigde namens het IJsselland Ziekenhuis bij de ouders thuis een knuffel en bloemen om de geboorte van Anne-Ruth te vieren.

Zorg voor moeder en kind is een belangrijke prioriteit voor het IJsselland Ziekenhuis. Vele activiteiten en initiatieven worden op dit gebied ontplooid. Een voorbeeld is het verloskundig samenwerkingsverband. Dit is een onderlinge samenwerking tussen de gynaecologen van het IJsselland Ziekenhuis, verloskundigen en huisartsen in het verzorgingsgebied van het IJsselland Ziekenhuis, kinderartsen, klinisch verloskundigen en Kraamzorg Rotterdam e.o.

De doelstelling van het verloskundig samenwerkingsverband is het bevorderen van de kwaliteit van verloskundige zorg in de regio van het IJsselland Ziekenhuis in alle facetten. Een voorbeeld is de bevordering van de onderlinge samenwerking en het ontwikkelen van gezamenlijke protocollen en werkafspraken. Op deze manier krijgt een zwangere vrouw de beste zorg.

Voor zwangere vrouwen die in het IJsselland gaan of willen bevallen, wordt twee maal per jaar een open dag georganiseerd. De eerstvolgende open dag vindt plaats op zaterdag 10 oktober.

Bron: YSL

Recente artikelen