Werkgevers moeten ook alert zijn op verzuimfraude door Mexicaanse griep

0
189
spijbelenOnlangs verschenen er in de landelijke en regionale dagbladen artikelen die melding maken van de voorzorgsmaatregelen die bedrijven treffen tegen het nieuwe influenza A H1N1.Werknemers die besmet zijn met de Mexicaanse griep, moeten thuisblijven om verspreiding van het virus onder collega’s te voorkomen. Dat stond in een brief die het ministerie van Binnenlandse Zaken aan werkgevers zond. En dit brengt een ander risico met zich mee: Verzuimfraude!

Wanneer een werknemer denkt besmet te zijn met de Mexicaanse Griep zal de werkgever adviseren niet op het werk te verschijnen en contact met anderen te vermijden. Ongeoorloofd ziekteverzuim is namelijk al geruime tijd een groot (en kostbaar) probleem voor werkgevers. Door alle media aandacht voor influenza A h1N1 maakt het probleem groter.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die de gelegenheid te baat nemen en dankbaar gebruik maken van de situatie die ontstaat door zich ziek te melden in de wetenschap dat ‘de werkgever’ geen enkel risico wenst te nemen wanneer het gaat om besmettingsgevaren.

Bron: De Ondernemer