Helft van de Amerikanen krijgt vaccin met voorrang

0
260

griepvaccinZo’n 160 miljoen Amerikanen, 50% van de Amerikanen, worden met voorrang gevaccineerd tegen de nieuwe influenza A / H1N1.President Obama heeft een aantal risicogroepen laten opstellen die eerder dan andere inwoners van de VS een vaccin toegediend zullen krijgen.

Wie krijgen er voorrang in de Verenigde Staten?

  • Zwangere vrouwen
  • Ambulancemedewerkers en ziekenverzorgers
  • Kinderen en jonge volwassenen in de leeftijd van 6 maanden tot 24 jaar
  • Mensen die in contact staan met kinderen jonger dan zes maanden
  • Mensen jonger dan 65 jaar die een medische aandoening hebben
  • In Nederland heeft de regering voor alle inwoners een vaccin besteld. De inentingscampagne zou in ons land in het najaar van start moeten gaan. Scenario’s liggen klaar en er is vastgelegd wie er bij een tekort aan het vaccin als eerste in aanmerking komen voor een vaccinatie, deze lijst is niet openbaar.