519 bevestigde Nieuwe Influenza A (H1N1) grieppatiënten, bijna verdubbeling

Array

griepkaart31072009In Nederland werden tot en met 30 juli 2009 519 laboratoriumbevestigde gevallen van Nieuwe Influenza A (H1N1) gemeld (voorheen ook wel genoemd ‘Mexicaanse Griep’ of ‘Varkensgriep’), waarvan minder dan de helft in Nederland was besmet. Er zijn tot nu toe geen sterfgevallen gemeld. Een week geleden stond de teller nog op 273. Van alle grieppatienten deden 126 het virus op in eigen land. In Nederland zijn er tot nu toe geen mensen overleden aan de Mexicaanse griep. In Belgie viel donderdag de eerste griepdode.

De Nederlandse regering heeft 34 miljoen vaccins tegen het virus besteld, twee voor elke Nederlander. Het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) en de Gezondheidsraad brengen naar verwachting half augustus een advies uit over welke groepen mensen als eerste moeten worden gevaccineerd.

Nieuwe Influenza A (H1N1) is een griepvirus dat anders is dan al eerder bekende menselijke griepvirussen. Het virus bevat delen van varkens-, vogel- en menselijke griepvirussen. Het virus is in staat om zich van mens op mens te verspreiden. De eerste humane infecties met de Nieuwe Influenza A (H1N1) werden in april 2009 gediagnosticeerd in de Verenigde Staten en Mexico. Op 11 juni verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van de Nieuwe Influenza A tot een pandemie.

Vergelijk deze kaart ook eens met:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen