Baxter heeft de eerste batches A/H1N1 vaccin gereed

0
231

vaccin-produktieBaxter International Inc. (NYSE: BAX) kondigt aan dat de productie van de eerste batches van het pandemievaccin CELVAPAN A/H1N1 eind juli klaar was en dat het bedrijf in gesprekken is met de nationale gezondheidsinstanties om ze op voorwaarde van het verkrijgen van de relevante goedkeuringen uit te sturen. CELVAPAN, de merknaam van het pandemievaccin voor A/H1N1 influenza, wordt vervaardigd op basis van de eigen Vero-celkweektechnologie van Baxter. Baxter plannen te leveren aanvankelijke hoeveelheden CELVAPAN aan de nationale overheden voor volksgezondheid die pandemie overeenkomsten met de onderneming. Deze gezondheids-autoriteiten bestellingen geplaatst voor het vaccin na de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO), verhoging van de pandemie alarmdrempel voor fase 6 en de verklaring van een pandemie.

Baxters eigen Vero cel productie technologie voldoet aan de verwachtingen om snel een vaccin te produceren in antwoord op een pandemie. CELVAPAN werd ontwikkeld en commercieel geproduceerd met behulp van dit proces binnen 12 weken na ontvangst van de A/H1N1 stam. Dit is een innovatie in de productie van vaccins.

Baxter is een samenwerkingsverband aangegaan met regelgevende instanties om te zorgen dat het vaccin in overeenstemming met alle eisen is die nodig zijn ter ondersteuning van goedkeuring en het gebruik van CELVAPAN. “Om CELVAPAN A/H1N1 vaccin hebben we dezelfde ontwikkeling, kwalificatie en productieprocessen wordt gebruikt als bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMEA) licentiestatus”, zei Hartmut J. Ehrlich, MD, Vice President Global onderzoek en ontwikkeling voor Baxter BioScience. “Het vaccin is gemaakt met een andere pandemische stam en werd getest in vijf klinische onderzoeken wereldwijd in meer dan 1300 mensen. Bovendien worden meer dan 3.500 mensen zijn ingeent tijdens een fase III-studie. “