GGZ Nederland wil dat Klink griep-productieverlies gaat compenseren

dokter-griepDe instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) vrezen miljoenenverliezen door de Mexicaanse griep. Doordat mogelijk veel patienten en personeelsleden ziek worden, kunnen behandelingen niet doorgaan. Daardoor lopen de instellingen veel geld mis. In een brief aan minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) vragen ze om een gesprek.

GGZ Nederland verwacht veel niet nagekomen afspraken. Ook zal personeel uitvallen en moeten instellingen veel extra geld uitgeven aan hygienemaatregelen. De belangenorgnaisatie denk dat de schade in de tientallen miljoenen kan op lopen. De organisatie stelt voor om de instellingen tijdelijk gewoon te betalen voor de zorg, ook als die door de griep niet kan worden.

De instellingen vrezen een tot twee maanden ‘productieverlies’, zei directeur Jos de Beer van GGZ Nederland zaterdag op Radio 1. Dat komt overeen met vijftien procent van de jaaromzet, wat hij geen ‘normaal bedrijfsrisico’ meer noemt. Een instelling met een omzet van honderd miljoen euro zou bijvoorbeeld vijftien miljoen euro mislopen.

De instellingen rekenen op een luisterend oor van de minister en hopen oplossingen te kunnen bespreken.

Recente artikelen