Nog weinig animo voor nieuw grieppoli Slotervaartziekenhuis

test-materiaalHet Slotervaartziekenhuis opent een speciale grieppolikliniek waar verontruste burgers terechtkunnen als zij vrezen het Mexicaanse griepvirus onder de leden te hebben. Door middel van een checklist en een keeluitstrijk weet de bezoeker binnen een half uur of hij of zij influenza heeft. De uitstrijk wordt dan in het laboratorium verder onderzocht. Een dag later weet de patient of het de gevreesde Mexicaanse griep is. Bij speciale poli die vandaag geopend is voor mensen die denken de Mexicaanse griep te hebben, hebben zich vijf patienten gemeld. Zij zijn opgenomen en worden getest op de ziekte.

Ook is er een aantal telefoontjes binnengekomen, maar heel druk is het nog niet, zo meldt een woordvoerder van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Mensen worden bij de grieppoli onderzocht met behulp van een vragenlijst en een uitstrijkje van het keelslijmvlies. Binnen een uur kunnen de artsen zeggen of er een grote kans is dat iemand de Mexicaanse griep heeft. Met de grieppoli wil het Slotervaartziekenhuis onrust wegnemen en de werkdruk van huisartsen verlichten.

Recente artikelen