E-learningcursus Ramadan en medicijngebruik

e-learningMedicijngebruik en vasten tijdens de ramadan, is dat te combineren? Om onveilig en onjuist gebruik van medicijnen te voorkomen is een goede begeleiding van patienten die willen vasten noodzakelijk! On deze special vindt u informatie voor  zorgverleners die hun kennis willen vergroten over de ramadan in combinatie met medicijngebruik en eventuele consequenties voor de gezondheid. Daarnaast kunnen patienten op de speciale patientenpagina terecht voor informatie over ramadan en medicijngebruik.

Deze informatie is het resultaat van een project dat van 2003 tot 2006 is uitgevoerd door STIOM en SAL Apotheken. De ontwikkeling en evaluatie van dit project is gedaan in samenwerking met de Wetenschapswinkel Geneesmiddelen van de Rijksuniversiteit Groningen en de diabetespoli van het Slotervaartziekenhuis te Amsterdam.

Op basis van de uitkomsten van dit project is een werkmap voor apotheken gemaakt. Delen van de werkmap zijn ook geschikt voor andere zorgverleners.
Wilt u zelf patienten adviseren over ramadan en medicijngebruik ga dan naar Tips en Materialen.

Voor apothekers en apothekersassistenten is er een e-learningcursus ontwikkeld over ramadan en medicijngebruik. Voor meer informatie hierover klikt u in het linkermenu op E-learningcursus.

Recente artikelen