Waterlandziekenhuis kiest voor isolatieruimte voor Mexicaanse grieppatiënten

0
636

waterlandziekenhuis1De spoedpost van het Waterlandziekenhuis in Purmerend neemt maandag een aparte ingang in gebruik voor patienten met de Mexicaanse griep. Ook is er een isolatieruimte ingericht. Dat maakte het ziekenhuis zaterdag bekend. Zo wordt het besmettingsgevaar binnen het ziekenhuis geminimaliseerd. De speciale toegang en ruimte zijn vanaf volgende week operationeel.Patienten die in verband met de griep in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, worden op een apart deel van één afdeling verpleegd. De meeste patienten die door de Mexicaanse griep worden getroffen, krijgen waarschijnlijk een milde vorm. Hen wordt aangeraden thuis te blijven en zich met vragen over de griep telefonisch tot de huisarts te wenden.