Reumabeweegdag 2009 in Amsterdam

26 september 2009 | Patienten bijeenkomst
annamarie-thomasDe reumatologen van Het VU medisch centrum organiseren in samenwerking met het Jan van Breemen Instituut en de Stichting Bechterew in Beweging een beweegevenement voor reumapatienten. De bekende topsporter Annamarie Thomas verzorgt de warming-up. Zij is zelf Bechterewpatient.
De dag is bedoeld voor Bechterewpatienten, RA patienten en kinderen met Jeugdreuma. Ook partners/begeleiders en ouders zijn uiteraard van harte welkom. De toegang is gratis.

Workshops
De hele dag zijn er diverse demonstraties en workshops. Zo zijn er onder andere nordic walking, salsa, body vive, badminton, volleybal, pilates, zumba, yoga en stoelgym. Voor kinderen met jeugdreuma is er onder andere streetdance, acrogym, kinderyoga en judo.

Informatiemarkt
Daarnaast is er een informatiemarkt met stands van patientenverenigingen, de Stichting Bechterew in Beweging, het Reumafonds,  het Jan van Breemen Instituut, de Reumaconsulenten VUmc en de  Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Amsterdam.

Presentaties
Reumatologen geven presentaties over het belang van bewegen bij Reumatica Artritis, Bechterew en Jeugdreuma.

Jeugdreuma streetdance team
Het jeugdreuma streetdance team geeft deze dag te gekke demonstraties en laat zien dat je van jongs af aan, op een leuke manier bezig kan zijn met bewegen.

Tip
Vergeet niet om makkelijk zittende (sport)kleding en sportschoenen mee te nemen. Schoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan in de sportzaal.

Er bestaat de mogelijkheid in de Sporthallen Zuid een lunchpakket te kopen. Ook kunt u zelf een lunchpakket meenemen.

Programma
Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom. Schrijf u dan meteen in voor de diverse workshops. Elke workshop heeft namelijk een beperkt aantal plaatsen. Om 11.30 uur start de opening en de warming-up. Daarna beginnen de workshops en de presentaties. Het evenement duurt tot 16.30 uur.

Inschrijven
Wilt u meedoen aan deze sportieve dag? U kunt zich online aanmelden t/m uiterlijk zondag 20 september 2009  met het aanmeldformulier

Annuleren
Wilt u uw aanmelding annuleren, dan kunt u een email sturen aan: m.vanoostveen[at]jbi.nl

Locatie en route
Datum en locatie
Zaterdag 26 september 2009, 10.30 – 16.30 uur
Sporthallen Zuid, Burgerweespad 54, 1076 EP Amsterdam

Bereikbaarheid / route
Voor de route naar de Sporthallen Zuid per auto of per openbaar vervoer vind u op: www.sporthallenzuid.amsterdam.nl/routebeschrijving

Parkeren
Er zijn ongeveer 75 parkeerplekken bij de Sporthallen Zuid. U kunt hiervoor in de sporthal een uitrijkaart kopen van 10 euro. De parkeerplaats bij Sporthallen Zuid is dus snel vol.

U kunt daarom ook parkeren in de parkeergarage van het Olympisch Stadion (dagkaart 9,50 euro). U loopt vanaf deze parkeergarage snel over de brug naar de Sporthallen Zuid. Voor een routebeschrijving naar de parkeergarage van het Olympisch Stadion klikt u op: www.olympischstadion.nl


Bron: Stichting Bechterew

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen