Scholen extra alert op Mexicaanse griep

schoolIn het noorden is vandaag, na zes weken vakantie, de eerste schooldag weer aangebroken. Het midden van het land kan nog een weekje langer genieten van het mooie zomerweer net als het zuiden die pas over twee weken weer naar school moeten. Zo’n twee weken geleden was nog sprake om scholen twee weken langer te sluiten in verband met een uitbraakgolf van de Mexicaanse griep. Op advies van het RIVM heeft de overheid dat besluit teruggedraaid. Op advies van de RIVM worden de leerlingen wel extra in de gaten gehouden en wordt de hygiene extra in de gaten gehouden – zoals regelmatig handen wassen en een wegwerpzakdoekje voor de mond houden bij hoesten of niezen – zijn nu raadzaam.

Juist kinderen en jongeren blijken tot nu toe gevoelig voor het virus. Een andere reden om scholen te sluiten is volgens het RIVM dat met name kinderen veel lichamelijk contact met elkaar en anderen hebben en de ziekte zo sneller dan gemiddeld verspreiden.In Frankrijk, waar scholen ook weer beginnen, gaat de overheid preventief scholen sluiten wanneer drie of meer kinderen griepverschijnselen hebben.

Ook in Nederland zal het aantal besmettingen nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen