Philips doet onderzoek naar seksleven Nederlanders met Twitter

Array

Nederlanders waarderen hun seksleven in de zomer meer
sextalk_love_cloudIn de zomer nemen de temperaturen op meer dan één manier een hoge vlucht, aangezien ook het seksleven van koppels in het vakantieseizoen opleeft. Een internationaal onderzoek naar het hedendaagse seksleven liet zien dat koppels hun liefdesleven in de zomer veel hoger waarderen dan in de rest van het jaar. Tegelijkertijd met de uitkomsten start Philips de online verkoop van de Sensuele Stimulators in Nederland.
In het onderzoek, uitgevoerd door Philips, werden wereldwijd 3500 mensen met langdurige relaties ondervraagd, en de uitkomst daarvan toont een significante opleving in hun seksleven gedurende hun zomervakantie.

Één van de uitkomsten was dat Nederlandse koppels hun alledaagse liefdesleven waarderen met een respectabele 6,98 op een schaal van 10. Met de stijgende temperatuur springt dit cijfer echter naar 7,25 als de koppels tijdens hun zomervakantie samen genieten van seks.
Op de vraag waarom zij seks tijdens de vakantie hoger waarderen, geven ze als belangrijkste reden dat ze zich meer ontspannen voelen als ze weg zijn uit hun normale routine en uit de stress van het dagelijkse leven. De invloed van beter weer en een indrukwekkende omgeving werd als tweede oorzaak gegeven.
De resultaten van het onderzoek tonen ook aan dat koppels in grote mate belangstelling hebben om meer te weten te komen over seks in een relatie, waarbij 63% van de Nederlandse koppels aangaf erin geïnteresseerd te zijn meer te ontdekken over seks. Willy Goddaert, Marketing Director Relationship Care Benelux vertelt: “Ons gedetailleerde onderzoek bij koppels heeft aangetoond dat de tijd rijp is voor een set producten die koppels met plezier samen kunnen gebruiken. Het onderzoek bevestigt onze propositie. Ook levert het enkele unieke, nieuwe inzichten in moderne relaties. Wellicht is het dan ook geen verrassing als we bekend maken dat onze Sensuele Stimulators in recente tests werden gewaardeerd als ‘het meest bevredigende seksspeeltje voor koppels in de markt’, vergeleken met onze belangrijkste concurrenten 1). Dat is een geweldige start voor ons, aangezien we nog maar pas zijn toegetreden tot deze markt. We zullen er alles aan doen op dit succes voort te bouwen door onze Sensuele Stimulators uit te brengen voor meer koppels in nieuwe markten.”

De onderzoeksgegevens worden ondersteund door een unieke illustratie op een speciale website, waarin live woorden worden verzameld die koppels Twitteren. Deze worden weergegeven in de vorm van een LoveCloud, een van de eerste ‘tag clouds’ ooit die betrekking heeft op seks en relaties. De LoveCloud toont in real-time de woorden die door koppels worden uitgewisseld en laat zo de meest populaire sleutelwoorden zien over liefde en seks vandaag de dag, en zal dat deze zomer live blijven doen.
De LoveCloud wordt gevormd door verschillende meningen en gedachten over seks vast te leggen via het scannen van Twitter-feeds, en dat levert een onthullend inzicht in wat mensen denken en zeggen over seks.
Op de website www.twitter.com/PhilipsSexTalk nemen koppels die de hashtag #philipssextalk delen, automatisch deel aan een competitie waarin ze een set Philips Sensuele Stimulators kunnen winnen voor hun meest sexy en romantische berichten.
Bekijk de onderzoeksgegevens en de live LoveCloud online op www.philips-sextalk.com.

Bron: Philips

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen