Medicalfacts werkt mee Aan “Mijn lichaam gaat een tijdje met vakantie”

ramandan-mtnMijn lichaam gaat een tijdje met vakantie’
Geschreven door Margaux Tjoeng

Voor Benzi Ali uit Amsterdam begint de vastenperiode zaterdag, maar deze week heeft hij al speciale voorbereidingen getroffen. Ali is suikerpatient en moet goed opletten dat hij zijn medicijnen blijft slikken. ‘Ik ga het gewoon proberen. Als het lukt, is dat mooi, maar mijn lichaam staat op de eerste plaats.’Diabetesverpleegkundige Fatima Malki kreeg de afgelopen week meer mensen dan gewoonlijk over de vloer op de Diabetespoli in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. ‘Je merkt dat veel moslims toch willen meevasten, daarom komen ze hier voor advies. Als ze mogen vasten, moet hun medicatie vaak ook aangepast worden.’

Recente artikelen